söndag 14 oktober 2012

Nordiska Mästerskapen 2012

                                   ( Anchovy Special+84cm lax)

I år var vi 3 stycken båtar från Kils Sportfiskeklubb. Vi, Team Wikström samt Team Kapten Kolja.

Vi testfiskade 4 timmar under Torsdagen. Började lite segt och under de 2 första timmarna hade vi lurat upp en vildlax runt 4-4,5kg. Vi tågade vidare och hittade ett område med väldigt mycket betesfisk. Här fanns det också huggvillig fisk och vi kunde under de resterande 2 timmarna landa 3 laxar på 84-80 och 78cm samt en öring på ca 4,5kilo. Fina fiskar som bjöd på trevliga fighter i ett underbart oktoberväder. 4 godkända på höstens premiärtur var vi nöjda med.

Fredagen som var första tävlingsdagen. Vi drog direkt ut till gårdagens plats och vi kunde efter 20minuters fiske landa dagens första lax på 65cm. Bra start och fisken fanns kvar! Vi snurrade sedan på platsen och hade ett par bommade fiskar och en returlax och drog sedan på en riktig kanonlax på riggen vid lunchtid. Fisken som var en lax modell grov(8kilos) bjöd på en riktigt god fight men sen hände det som inte får hända under en tävling. Skall precis styra in fisken över gaveln på håven när tacklet går av.. Sjukt irriterande..
Vi tågar på och har ytterliggare ett par bomhugg.. Det vill sig inte idag helt enkelt.
Det visar sig att Team Wikström också har en oturs dag med 12 returer varav några precis utanför tävlingsmått.
 Några som det gick betydligt bättre för var Anders och Adam i Kapten Kolja. När 2 timmar återstår av tävlingen har grabbarna fiskat fullt. 5 fina fiskar samt 1 gränsfall som tyvärr var några millimeter för kort vid invägningen. Vad gör det när man har över 30kilo på 5 fiskar toppat med en lax på 8,4kilo! Bra fiskat!!

Resterande dagar blev inställda pga hårda vindar!

Grattis till
1:an Kapten Kolja Nordiska Mästare 2012.
2:an Brutalböj( Tävlingens största lax på 11140g!!)
3:an Galten/Blixt!

Beten som funkade för oss var Löja trädda i Anchovy Special Gold/Crome+Blue/Green Crome. 50-80g bly samt 23-33 fot på riggarna.