lördag 10 maj 2014

Summering Karlshamn

 
 
Vi kortsummerar denna trippen:
Vi fiskar måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Måndag:
Den första dagen drar vi iväg med fören riktad österut mot Gåsafeten.
Dom första timmarna är lugna innan vi hittar ett fint strömstråk. Här finns både varmvatten, skräp i mängder, betesfisk och även laxen. Vi drar på en 8kilos tätt följd av en 15060grams lax. Snurrar på fläcken innan nästa fisk kliver på som är en 12a. Följt av en 12kilos till som vi tyvärr bränner vid håven. Strax efteråt klipper en 10,5-11kilos på ytan.
En bra första dag! Fiskarna nappar på NK s6 samt Grizzly "Apelsinen" i ytan
                                                                      
                                                                      Tisdag: Inblåsta
                                                                          

                                                                             Onsdag:
Senare start idag pga tisdagens skitväder. Vi funderar en stund över val av fiskeplats. Valet föll på Tärnö efter tips ifrån Fredrik(Team Frepa). Vi snurrar på tärnökanten och hittar ett intressant område på den västra delen av Tärnöryggen. Massvis av betesfisk tecknas på ekolodet och det dröjer inte länge innan 3 spön löser ut  samtidigt på riggarna. Mindre laxar(4-7kilos) landas och krokas av. Vi tar omtag över punkten då en riktig praktlax sätter tänderna i en Grizzly"Karvassen" fiskad på 33 ft. Efter 5 minuter fin fight släpper fisken. Lite uppgivna tar vi på nytt en sväng över punkterna men inget händer. Vi fiskar oss då mer västerut innan allt går väldigt fort. En stor lax sätter tänderna i samma sked som jag brände den förra på. Fisken tar bra med lina innan nästa spö börjar morra iväg. Denna gången en NK m80"Svenskaflaggan" fiskad med 80g bly innerst på planerboarden. Denna fisken går upp i ett luftsprång och jag säger direkt till farsan att nu har du en 15+ på. 30-35minuter senare är båda landade och snabbdokumenterade. Min väger 16,9*115cm och farsans väger 17,1*120cm. Ett Nytt pb för hans del.

 

Torsdag:
Samma ställe idag. Vi sjösätter prylarna ute strax efter 9 tiden.
Dagen börjar bra med ett dubbelhugg på mindre laxar(3-4kg). Denna gången i ytan 20-30g.
Betesfisken finns även idag  kvar och det ser bra ut på lodet. Vi snurrar på ett par timmar innan vinden börjar öka så vi bestämmer oss för att fiske oss lite längre in på 25m kanten. Och väl där dunkar det på en riktig kanonlax som sticker iväg med många fot innan jag får kontroll på den. Vi rensar snabbt upp resterande spön och börjar sakta ta in fisken i den relativt gropiga sjön. 35 min senare med riktigt hård press kan vi sluta håven kring en riktig praktlax med en enorm ryggbredd. Fisken är en 122cm lång hanne med imponerande krok på grymma 20,2kilon.  Den högg över en Grizzly Spoon i färg apelsinen med 30g bly fiskad näst längst ut på planerboarden. Efter en snabbdokumentation får han friheten åter. Mäktigt att se en sån lax simma tillbaka.
 
Fredagen: finns summerad längre ner på sidan.
 
Summerar vi veckan så är vi grymt nöjda. Alla kompisbåtarna landar grov fisk under veckan!
Team Gladiator/Sanda topp 15,7kg
Team Oflyt: 15,5kg
Team Frödde/Micke/Dyberg: 16,3kg.
Tack alla inblandade för en grym vecka! och Tack Laxgudarna! Vi tar nya tag till Singöfisket!

Med vänlig hälsning Team Dilén